Начин на приготвяне
Фурна - 180 градуса;
Плоска тава покрита с хартия за печене;
Може и да се изпържат мини пиците в по-голямо количество мазнина, около 1 л.
В купа се изсипва сметаната, добавя се солта и по-малко от брашното. Измесва се меко, нелепнещо тесто. Завива се във фолио и се оставя за 1 мин. Благодарение на високото съдържание на мазнини в сметаната не е необходимо да се добавя мазнина, не е и необходимо да се замесва тесто с мая.
След това с помощта на точилка се разточва тесто около 2-3 мм. С помощта на метален ринг с диаметър около 10 см се изрязват кръгове.
Във всеки кръг се поставят малко кубчета моцарела и нарязани на четвъртини чери домати, щипка риган и щипка сол. Страните се намазват с прясно мляко и се затваря кръгчето. Запечатва се с вилица. Отгоре се поръсва с едра сол.
Ако се предпочита да са печени във фурна се подреждат в тава с хартия. Поръсват се с едра сол.
Пече се на 180 градуса за 25-30 мин.
Може и да се изпържат в гореща мазнина, около 1 л олио. Изваждат се върху домакинска хартия за да попие излишната мазнина.
В зависимост от предпочитанията към моцарелата и доматите може да се добави парче шунка.
Източник: Fatto in casa da Benedetta
Това е една бърза и лесна рецепта, независимо дали ще бъдат приготвени на фурна или ще бъдат изпържени. Поднасят се както топли така и студени.
Тестото може да се замразява във фризер, има дълъг срок на годност.
Коментари
Получи се невероятно тесто и супер вкусна пица.