Начин на приготвяне
Смесете в касерола доматения кетчуп, уискито, меда, соса Уорчестър, балсамовия оцет и горчицата.
Пресовайте скилидките чесън в сместа, добавете пушения червен пипер, лютия червен пипер, черен пипер и сол на вкус.
Разбъркайте добре всичси съставки за маринатата, поставете съда на умерен котлон. Когато сместа заври, свалете от котлона.
Поставете свинските ребра върху лист алуминиево фолио и залейте с горещата марината. Увийте ребрата във фолиото и прехвърлете в тава.
Поставете в загрята на 200 градуса фурна за половин час, след което отворете фолиото и печете за още половин час на 180 градуса.
Направете успоредни прорези по пресните картофи на разстояние от милиметър и дълбочина 2/3.
Разпръснете клонките прясна мащерка в тавата за печене и разположете картофките отгоре.
Нарежете на филийки скилидките чесън и добавете в тавата. Подправете с морска сол. Добавете парченца масло върху картофите и прехвърлете във фурната на 220 градуса за 35-40 минути.
Полейте горещите картофи с тънка струйка мед и сервирайте като гарнитура към печените свински ребърца.