Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребърца с картофи във фолио

Свински ребърца с картофи във фолио

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9812k2
Свински ребърца с картофи във фолио
Снимка: Наталия Петрова
1 / 4
23/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Да, да, знаем, че е лято и трябва да влезем във форма, но и кръглото е форма, нали? Затова за нас две порции ароматни свински ребърца с картофи!"

Необходими Продукти

  • свински ребърца - 800 - 900 г
  • картофи - 10 - 15 бр.
  • универсална подправка - 2 с.л. за свинско
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • чесън - пресен, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ребърцата се нарязват по едно (ако не са вече нарязани).

Картофите се обелват, измиват и нарязват на хапки. Слагаме ребрата и картофите в купа, поръсваме ги с подправките и олиото и хубаво се разбъркват.

На дъното на голяма тава слагаме фолио (без да го откъсваме от ролката), върху фолиото изсипваме и разпределяме месото и картофите и отгоре покриваме с фолиото.

Отрязваме фолиото и хубаво завиваме всички краища, да се получи плик.

Слагаме тавата да се пече в загрята фурна на 180 градуса за 20 мин., след това увеличаваме на 200 или пвече за още 20 минути и последно късаме внимателно фолиото (горната част) и печем още 10 минути.

След това изваждаме поръсваме с пресен чесън и сервираме.

Свинските ребърца с картофи във фолио са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Коя за вас е универсална подправка за свинско, аз ползвам на пикантина но коя е вашата.
27.05.2016 16:57
1
Покажи всички подкоментари