Пълнена агнешка плешка с ориз и яйца

23/05/2019
"Най-вкусната пълнена агнешка плешка се приготвя, когато приятел ти даде точната рецепта за агнешка плешка с ориз и яйца "
Приготвяне50 мин.
Готвене180 мин.
Общо230 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо250
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • агнешка плешка - 1 бр.
  • агнешки черен дроб - 1 бр.
  • зелен лук - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • ориз - ½ ч.ч.
  • яйца - 2 бр. твърдо сварени
  • яйца - 2 бр. сурови
  • стафиди - 2 с.л.
  • масло - ½ пакетче, краве
  • олио - 1 к.ч.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете дълбок разрез между ребрата и лопатката на агнешката плешка и поръсете със сол и черен пипер вътрешността му.

В олиото запържете ситно нарязаната бяла част на лука и ориза, подправете ги със сол и смлян черен пипер, залейте ги с 1 ч.ч. гореща вода и ги варете на слаб огън, докато оризът набъбне.

Отстранете плънката от котлона, прибавете ѝ ситно нарязаните бланширан в подсолена вода черен дроб, твърдо сварени яйца и магданоз, разбитите сурови яйца и стафидите.

Разбъркайте всичко добре, напълнете плешката, зашийте отвора, сложете я в тавичка, залейте я с разтопеното масло и 1 ч.ч. гореща вода и я изпечете, като от време на време, я обливате със соса.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар