Шоколадови петифури Сахер

23/05/2019
"Всяка хапка ще ви достави наслада, за каквато може само да си мечтаете "
Приготвяне60 мин.
Готвене50 мин.
Общо110 мин.
Порции60
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 288
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте на пяна маслото с пудрата захар, като прибавяте постепенно един по един жълтъците, след което при непрекъснато бъркане добавете разтопения на водна баня шоколад.

Сложете в маслената смес разбитите на сняг с кристалната захар белтъци, сипете внимателно двойно пресятото брашно и поставете блата да се пече в квадратна тавичка на тънък пласт около 50 мин или до готовност на 180 градуса.

След като изстине, го извадете от тавичката, на другия ден го разрежете напречно на две части, напълнете го с 2/3 от мармалада, ароматизиран с ванилията.

Нарежете го на малки квадратчета (4х2 см), за да получите около 60 петифури, намажете ги отгоре и отстрани съвсем тънко с останалия мармалад, разреден със сметаната, оставете ги да хванат коричка и накрая потопете всяко парченце в шоколадовата глазура, приготвена на водна баня.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар