Киш с тиквички и бекон

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1192
60
1175
16
26/05/2019
"Ние ще изброяваме вкусните неща, които сме сложили вътре, а вие само ще преглъщате или ще си запишете и рецептата "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо333
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото в купа пресейте брашното, добавете нарязаното на малки кубчета масло, солта и ледено студената вода, замесете еднородно тесто.

Увийте тестото в стреч фолио и го поставете във фризер за 15 минути. След което го разточете на тънка кора и поставете в тава, оформете борд.

Надупчете тестото с вилица, поставете отгоре лист хартия за печене и разпределете боб върху нея, печете за 15 минути в предварително нагрята на 200 градуса фурна.

Премахнете боба и листа хартия и допичате за още 5 минути, за да се изсуши дъното на киша.

За пълнежа настържете тиквичката на едро ренде, посолете и оставете настрани за 30 минути.

Отделно разбийте яйцата, прибавете сметаната, настърганото сирене и ситно нарязания копър, разбъркайте добре. Изстискайте тиквичката от сока и прибавете в сместа, разбъркайте отново до кремообразна смес.

Нарежете бекона на тънки ивици и го разпределете по дъното на киша, равномерно. Сипете сместа върху него и я разпределете.

Нарежете доматите на тънки филийки и ги подредете върху сместа.

Поставете тавата с оформения зеленчуков киш във фурната.

Печете киша с тиквички и бекон до готовност с лек златист загар.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар