Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Киш»Киш с тиквички и артишок

Киш с тиквички и артишок

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Киш с тиквички и артишок1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • тесто - 500 г, прясно или замразено, многолистно
  • чесън - 1 скилидка, леко намачкана
  • артишок - 3 бр., сърцевината им, нарязани на тънко
  • тиквички - 3 бр., нарязани на тънки филийки
  • зехтин - 3 с.л.
  • вода - 2 с.л.
  • сирене - 6 с.л., меко, козе
  • рикота - 4 с.л.
  • яйца - 3 бр. леко разбити
  • прясно мляко - 2/3 ч.ч. (150 мл)
  • сметана - 4 с.л., нискомаслена
  • сол - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Фурната се загрява предварително до 180 градуса. Намазва се с масло форма за печене на киш или пай с диаметър 25 см. Разгъва се многолистното тесто върху набрашнен плот.

2. Покриват се дъното и стените на формата за печене, като се подрязват стърчащите краища. Надупчва се цялата повърхност с вилица.

3. Артишокът, чесънът, тиквичките се запържват в зехтина на слаб огън.

4. Добавя се водата и се държи на слаб огън, докато зеленчуците омекнат. Чесънът се изважда. Козето сирене и рикотата се прехвърлят върху тестената основа, а отгоре се покрива със зеленчуковата смес.

5. Яйцата, млякото, сметаната и солта се разбиват в малка купа. Зеленчуците се заливат със сместа. Пече се около 30 мин, или докато сместа стегне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: