Бързи понички (донъти)

Росица ПетроваРосица Петрова
Мастър Шеф
349
3k
2k
1k
4
27/05/2019
"Няма значение дали им казваме понички или донъти, важното е, че са много вкусни и се приготвят много лесно "
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции24
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 870
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества
Понички

Начин на приготвяне

Разбийте с миксер маслото със захарта. Прибавете ваниловата захар и яйцето и отново разбъркайте. Накрая добавете киселото мляко.

Пресейте брашното с бакпулвера. Започнете да прибавяте на части към сместа. Щом стане трудно да се бърка сложете останалото брашно на плота и доизмесете с ръце до получаване на меко и нелепнещо тесто.

Разточете го на кора с дебелина около 1 см и изрежете с ринг (7-8 см). За център използвайте ринг с диаметър 2-3 см.

Загрейте олио и изпържете поничките от двете страни. Извадете и ги поставете върху домакинска хартия, за да попие излишната мазнина.

Още горещи поръсете с пудра захар. Ако желаете може да залеете и с разтопен шоколад. И по двата начина са много вкусни.

Страхотна рецепта за понички!

Източник: Ваня Джорджевич

Метална касерола с кошница за пържене 24см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална касерола с кошница за пържене 24см
22.66 лв.
Виж ››

Перфектните пържени картофки вече не са мираж, защото имате 2 в 1 касерола с кошница за пържене. Може да ги ползвате и поотделно, но заедно ще ви помогнат да поднесете хрупкави предястия и основни, след които всички ще си оближат пръстите.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар