Начин на приготвяне
Размийте маята заедно със захарта в леко затопленото прясно мляко. Оставете да шупне за 5-6 минути на топло, като покриете съда с кърпа.
Пресейте брашното в купа и направете кладенче. В него сипете шупналата мая, олиото и солта.
Замесете гладко еластично тесто и от него оформете 4 кръгли топчета. Сплесквайте всяко от тях и слагайте по малко от кашкавала- настърган или ба парченца.
Прегъвайте краищата на тестото навътре и образувайте 4 кръгли кашкавалки.
Подредете питките-хлебчета на разстояние в тавичка покрита с хартия за печене или леко намазнена. Оставете ги да удвоят обема си за около 40 минути в топло помещение.
Втасалите питки поръсете с останалия ви кашкавал и изпечете в загрята на 190 градуса фурна без вентилатор.
Печенето е 20 минути или до предпочитан от вас загар.
Добър апетит!
Вкусните питки-кашкавалки са готови.