Овчарска салата с цедено кисело мляко

Илияна ДимоваИлияна ДимоваМастър Шеф125566433087
29/05/2019
"Ако така се хранят овчарите, сериозно обмисляме да се впуснем в ново професионално поприще "
Приготвяне22 мин.
Общо22 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо638
  • Преглеждания за месеца391
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • краставица - 1 бр. голяма
  • зелени чушки - 4 бр. Сиврия
  • домати - 2 бр. големи
  • колбас - 100 г шпеков
  • кашкавал - 100 г
  • сирене твърдо - 50 г (овче или краве)
  • яйца - 2 бр.
  • червен лук - 1 бр. кромид
  • магданоз
  • сол
  • олио
  • оцет
  • кисело мляко - 100 г цедено
  • копър - пресен връхчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме твърдо яйцата. Охлаждаме и белим. Измиваме и белим краставицата и доматите. Внимателно ги нарязваме на средни по размер кубчета.

Чушките Сиврия почистваме от семената, измиваме и също нарязваме. Едно от яйцата нарязваме на малки парченца, а другото оставяме за украса на салатите.

Шпековия колбас нарязваме на ситно, а кашкавала - на кубчета. Почистваме и нарязваме лука. В купа смесваме всички нарязани продукти. Овкусяваме със сол, олио и оцет на вкус. Разбъркваме внимателно и разпределяме салатата в порционни чинии.

На всяка салата настъргваме на ренде сирене. Украсяваме с парченце варено яйце и стръкче пресен магданоз.

Цеденото кисело мляко смесваме с наситнени пресни връхчета копър, сол, олио по вкус и гарнираме салатите.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар