Начин на приготвяне
Нарежете месото на парчета, измийте и подсушете с кухненска хартия. В тенджера нагрейте олиото и добавете парчетата месо, поръсете с черен пипер на вкус и пържите до златисто кафяв цвят при затворен капак, като периодично разбърквате.
Прибавете нарязаните на ситно лук и чушка, пържите за кратко. Прибавете замразените зеленчуци, доматите, дафиновия лист и червения пипер, разбъркайте и налейте гореща вода.
Оставете ястието да къкри на бавен огън за около 20 минути, след което прибавете почистения и много добре измит ориз, разбъркайте и налейте гореща вода, ако е нужно.
Варите до готовност на ориза, поръсете с нарязания на ситно магданоз и свалете яхнията със свинско от огъня.
Оставете под затворен капак да се задуши за около 10 минути и сервирайте свинското готвено с ориз и зеленчуци.
Коментари