Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Готвени пилешки късчета с бял ориз

Готвени пилешки късчета с бял ориз

Готвени пилешки късчета с бял ориз
Снимка: Илияна Димова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2-3

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • ориз - 1/2 чаена чаша бял
  • лук - 2 супени лъжици настърган
  • девесил - листа
  • магданоз - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол
  • зехтин - 4 с.л.
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилешките бутчета, заливаме с вода и кипваме. Изливаме водата, измиваме бутчетата и наливаме чиста топла вода. Сваряваме бутчетата, а бульонът от варенето прецеждаме и запазваме.

В тенджерка задушаваме в зехтин 4 супени лъжици и малко вода настъргания лук, сол, черен пипер на вкус. Прибавяме измития с няколко води ориз и наливаме 3-4 чаени чаши от бульона, в който сме варили бутчетата.

Прибавяме нарязания девесил и магданоз и варим ястието докато оризът се свари. Когато е готов, прибавяме нарязаното обезкостено месо от пилешките бутчета и краве масло на вкус. Разбъркваме внимателно няколко пъти и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: