Киш с Рикота и Хамон

04/06/2019
"Мъжете не си падали по киша, докато не ги изкушите с ароматен и плътен Киш с рикота и хамон "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо434
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. За база на нашият киш ще замесим маслено тесто. За него пресяваме брашното в купа и добавяме маслото на парченца. Втриваме с пръсти, докато се получат маслени трохи.

2. За да се съединят трохите, чукваме при тях яйцата и слагаме лъжичка студено прясно мляко и солта. Замесваме гладко тесто, добавяйки си допълнително брашно, колкото е необходимо.

3. Готовото маслено тесто оформяме на топка, завиваме с прозрачно домакинско фолио и прибираме в хладилник да стегне за 1 час, тъй като от топлината на дланите при месенето маслото се стопля и размеква.

4. Върху пласт хартия за печене или набрашнен плот разточваме на тънка кора стегналото тесто. Аз ползвам тавичка за тарт/киш с диаметър 28 см и стени, високи 3 см, следователно правя кората с диаметър 31.32 см, за да може да полепне добре по ръбовете и стените.

Ползвам хартия за печене, с която после лесно се прехвърля в тавичката и няма опасност кората да се скъса.

5. За пълнежа на киша разбиваме яйцата с малко сол. Към тях сипваме рикотата и отново разбиваме с телена бъркалка до хомогенност. Наливаме млякото и добавяме хамона на малки парченца.

6. Сипваме плънката върху кората от маслено тесто и отгоре подреждаме прясната моцарела на кръгчета.

7. Печем на 180 градуса 45-50 минути или докато отгоре кишът с рикота и хамон хубаво почервенее.

8. Поднасяме топъл или изстинал, като можем да комбинираме със свеж зеленчук като репички или домати на кръгчета.

Добър апетит!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар