Торта с бял, черен шоколад и ягоди

Величка ЩърбановаВеличка ЩърбановаИноватор40717121982
05/06/2019
"Шоколадово обяснение в любов за онези, които обожават тортите - за разкош добавихме и ягоди "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции14
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо652
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • блатове за торта - 1 опаковка (ванилия)
  • сладко от ягоди - 200 г
  • ягоди - 600 г
  • чаени бисквити - 1 опак. Роден край (какао)
  • черен шоколад - 2 бр. по 90 г с висок % какао (85%)
  • за крема
  • сладкарска сметана - 400 г
  • маскарпоне - 300 г
  • течен шоколад - 200 г бял (заделете 1 - 2 с.л. за декорация)
  • бейлис - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред заделете 10-12-14 (колкото парчета ще е тортата) еднакви по големина ягоди) и пригответе крема. В дълбока купа разбийте с миксер охладената сладкарска сметана. Добавете маскарпонето, Бейлиса и леко размекнатия бял шоколад.

В друга купичка сложете ягодовото сладко (препоръчително е да ползвате домашно) и го разбъркайте с 250 мл гореща вода. С него ще сиропирате блатовете на тортата.

Във форма за торта сложете първия блат и го сиропирайте. Намажете с крем. Наредете чаените бисквити и върху тях наслагайте половинки ягоди.

Поръсете с накълцан на малки парченца тъмен шоколад. Сложете втория блат, сиропирайте и процедирайте по същата схема - крем, бисквити, ягоди и шоколад.

След като поставите третия блат, сиропирайте го съвсем лекичко, намажете го с крем. Загладете тортата отгоре и поставете формата в хладилник за няколко часа да стегне.

Отстранете подвижния ринг. Загладете тортата отстрани.

На заделените в началото ягоди не махайте дръжчиците и листенцата.

Разтопете единия черен шоколад с малко сметана. Потопете всяка ягодка до средата в шоколад и наредете в кръг една до друга шоколадовите ягоди.

Декорирайте тортата с бял и тъмен шоколад.

Оставете на хладно тортата с шоколад и ягоди да стегне и тогава я разрежете.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар