Бурито със свински кюфтенца

Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър Шеф5849114426
05/06/2019
"И точно когато си помислите, че нещата няма как да станат още по-хубави, някой идва и ви пита искате ли да опитате това бурито с кюфтенца "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо514
  • Преглеждания за месеца131
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • за кюфтенцата
  • кайма - 400 г свинска
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • лук - 1 малка глава
  • сол - 1/2 ч.л.
  • за соса
  • червени чушки - 2 бр. (или разноцветни по желание)
  • тортили - 5 бр. големи
  • кашкавал - 100 г
  • доматен сос - 600 мл
  • олио - 4 с.л.
  • червен боб - 1 консерва (400 г)
  • подправка за чили - 1 с.л.*
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно, а чушките - на тънки лентички.

Смесете каймата с лука и подправките /* подправката за чили съдържа смес от кимион, сол, чили, чесън на прах, риган, чушки/. Омесете добре и оформете около 20 малки кръгли кюфтенца.

Загрейте олиото в дълбок тиган на котлона на умерена температура.

Запържете кюфтенцата от всички страни до зачервяване за по около 3-4 мин. Отстранете ги от тигана.

Сипете в мазнината нарязаните предварително чушки. Пържете, като разбърквате около 5 мин. Върнете кюфтенцата и добавете доматения сос и червения боб.

Покрийте с капак и гответе около 20 мин, като разбърквате периодично. Ако сосът се сгъсти прекалено, добавете малко вода.

Загрейте тортилите на котлона (или в тиган на котлона). Поставете по около 3-4 кюфтета със сос, поръсете буритосите с настърган кашкавал.

Навийте буритос със свински кюфтенца и сервирайте.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар