Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли на фурна със сметанов ориз и гъби

Свински пържоли на фурна със сметанов ориз и гъби

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Свински пържоли на фурна със сметанов ориз и гъби
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Ястие чудо за цялото семейство - пригответе и хапнете с удоволствие"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 4 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 1 малка глава
  • печурки - 300 г
  • ориз - 220 г
  • сметана - 200 мл. за готвене
  • гъбен бульон - 400 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и гъбите на тънки полумесеци.

Загрейте олиото в дълбок тиган на умерена температура на котлона.

Запържете пържолите от всяка страна за по 3-4 мин. Извадете пържолите от тигана и сипете нарязания лук и гъби.

Пържете около 10 мин и отново отстранете от тигана. Ако не е останала никаква мазнина, добавете 1 с.л. олио. Добавете ориза и гответе около 3 мин. като разбърквате периодично.

Сипете сметаната и бульона. Ако използвате готово кубче гъбен бульон, опитайте ястието дали е солено според вкуса ви, тъй като бульоните са доста солени.

Оставете ястието да заври, намалете котлона и оставете да ври около 15 мин.

Изсипете ориза в тава, отгоре разпределете гъбите и лука и подредете пържолите.

Запечете в предварително загрята фурна за около 25-30 мин на 180°C и пържолите с ориз и гъби са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: