Начин на приготвяне
Нарежете лука и гъбите на тънки полумесеци.
Загрейте олиото в дълбок тиган на умерена температура на котлона.
Запържете пържолите от всяка страна за по 3-4 мин. Извадете пържолите от тигана и сипете нарязания лук и гъби.
Пържете около 10 мин и отново отстранете от тигана. Ако не е останала никаква мазнина, добавете 1 с.л. олио. Добавете ориза и гответе около 3 мин. като разбърквате периодично.
Сипете сметаната и бульона. Ако използвате готово кубче гъбен бульон, опитайте ястието дали е солено според вкуса ви, тъй като бульоните са доста солени.
Оставете ястието да заври, намалете котлона и оставете да ври около 15 мин.
Изсипете ориза в тава, отгоре разпределете гъбите и лука и подредете пържолите.
Запечете в предварително загрята фурна за около 25-30 мин на 180°C и пържолите с ориз и гъби са готови.