Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Пълнено агне»Пълнено агнешко бутче с пикантна глазура

Пълнено агнешко бутче с пикантна глазура

Пълнено агнешко бутче с пикантна глазура2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
165 мин.
"Само за майстори - хем пълнено, хем с разкошна пикантна глазура, заради която не можем да спрем да се облизваме"

Необходими Продукти

  • агнешко бутче - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1 глава
  • гъби - 1 буркан, стерилизирани
  • праз - 2 стръка
  • кетчуп - 2 ч.ч.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • джоджен - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • За гарнитурата
  • картофи
  • сметана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостете агнешкото бутче, начукайте го до дебелина 1.5 – 2 см, натрийте го със солта, черния пипер и джоджена.

Запържете леко в олиото ситно нарязаните моркови, целина, праз и гъби, добавете ½ ч.ч. вино и задушавайте 5 мин, след което нанесете получената плънка върху едната половина от агнешкото бутче.

Завийте с другата и зашийте внимателно, покрийте с фолио и печете в умерено гореща фурна.

След като бутчето се опече, полейте го обилно с кетчупа, прибавете останалото вино и го върнете във фурната за 5 мин.

Поднесете порциите с агнешко печено с пържени картофи, обилно полети със соса от печенето, в който сте прибавили малко сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: