Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнени чушки»Лека пълнена капия за вегетарианци

Лека пълнена капия за вегетарианци

ЕлиЕли
Помощник Готвач
19122261
Лека пълнена капия за вегетарианци
Снимка: Анонимен
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Няма време, писна ни от месо, затова забъркахме набързо тези пълнени капии"

Необходими Продукти

  • зелена капия - 5 бр.
  • сирене - 400 г
  • яйца - 4 бр.
  • сол - щипка
  • черен пипер - щипка
  • чубрица - ронена
  • За млечен сос
  • цедено кисело мляко - 2 с.л.
  • копър - 1 връзка
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е едно прекрасно ястие за топлите летни дни, защото е засищащо, но няма да ни стане тежко, когато го хапнем.

Измийте и изчистете добре капията. В купа разбийте яйцата със солта.

Добавете сиренето, като преди това го натрошите.

Към яйцата и сиренето добавете подправките. Напълнете капията и я сложете във фурната на 200 градуса за около 30 -35 мин.

Междувременно може да си направите млечния сос. Скълцайте чесъна и нарежете копъра. Смесете съставките в малка купичка и го оставете да се охлади.

Сервирайте пълнената капия студена и полейте със сос по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Габриела
Габриела
Много вкусни станахаа :)) Много благодаря за рецептата! :)
09.06.2019 18:38
1