Пълнени агнешки гърди

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
328330
Пълнени агнешки гърди2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 голямо парче обезкостени агнешки гърди
  • галета - 50 г
  • лук - 1 глава
  • яйца - 1 бр
  • лимони - кората от 1/2 лимон
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • джоджен - 1 с.л. пресен джоджен
  • магданоз - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оформете агнешкото месо като правоъгълник и леко го посолете.

Зелените подправки са нарязват на ситно, лукът също. В подходящ съд се смесват зелените подправки, лукът, галетата и лимоновата кора. Обърква се добре, за да се получи хомогенна смес.

Сместа се разстила върху агнешките гърди, те се навиват на руло и се завързват с канап на две-три места.

Завийте рулото с фолио за печене и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 1 1/2 часа.

Извадете агнешкото, махнете фолиото и върнете обратно във фурната за още половин час, като от време на време поливайте със соса от печеното.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: