Супа с миди и праз

АглаяАглаяНовак
15/05/2013
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 764
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока тенджера поставете почистените миди, праза, сайдера, лука и подправките. Сложете капак и кипнете на слаб огън за една-две минути, колкото да се отворят мидите.

Мидите, заедно със сока им се отварят една по една и се изсипват обратно при зеленчуците. Налива се и рибният бульон.

Върнете обратно на котлона. В отделен съд разбийте брашното с маслото и постепенно ги прибавете в тенджерата при рибния бульон. Оставете супата да ври 10 минути на слаб огън за да се сгъсти.

Махнете супата от котлона и застройте със сметаната, разтворена в разбитите жълтъци. Добавете сол и черен пипер на вкус.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар