Картофени кюфтета с киноа

12/06/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции11
Сготви+1 точки
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо325
  • Преглеждания за месеца325
  • Преглеждания за седмицата67
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Сварете киноата според указанията на пакета. Оставете в голяма цедка да се отцежда и изстива.

2. Сварете и картофите и докато са горещи, ги обелете с помощта на ръкавици, за да не се изгорите.

3. Поставете в голяма купа горещите картофи, посолете и ги намачкайте с вилица. При този процес те ще се поохладят и вече може да чукнете към тях яйцето. Добавете и подправките - магданоз и кориандър - ситно скълцани, черен пипер и кимион - смлени, чубрица - ронена.

4. Счукайте чесъна и прибавете към всичко останало заедно с брашното. Разбъркайте добре до хомогенност и сипете изстиналата и перфектно отцедена киноа.

5. След като отново разбъркате сместа, ако ви се стори рядка, сипете още малко брашно. Дегустирайте и ако е нужно, добавете още сол или подправка, която желаете да преобладава.

6. С обилно намазнени ръце взимайте от сместа и оформяйте кюфтенца, овалвайте в брашно и подреждайте на разстояние в тавичка, покрита с хартия за печене.

7. Поръсете със зехтин готовите картофени кюфтета и ги изпечете до леко златисто в загрята на 210 градуса фурна.

8. Извадете тавичката, поръсете картофените кюфтетата с киноа с настърган кашкавал и пъхнете във фурната за още мъничко, докато се разтопи.

Консумирайте топли в компания със сос от кисело мляко или свежа салата.

Добър апетит! подобни рецепти тук

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар