Начин на приготвяне
Измити тиквички се нарязват на дебели шайби и се издълбават от вътрешността, но без да стигаме до дъното.
В тиган се загрява олио и масло, запържваме ситно нарязан лук, настърган морков и бахар да омекнат.
Сипва се измит дългозърнест ориз, да се запържи и той заедно с нарязаната част от тиквичките и начукан шамфъстък.
Поръсваме сол, добавя се чаша гореща вода и оставяме на тих огън да поеме водата.
Нареждат се лодки от тиквички в тавичка, пълнят се с малка лъжичка от плънката.
Ако ви е останала още плънка, сложете и нея в тавата, налива се чаша вода и 1 с.л. олио.
Печем вкусните пълнени тиквички до готовност на ориза в умерена фурна 180°C за 35 минути.
Сервираме пълнените тиквички по ориенталски с клонка джоджен.
Бон Апети!