Грахова яхния с картофи и наденица

Мария СимоваМария СимоваГуру110657104813
15/06/2019
"Вкусна селска яхния за онези, които са страстни почитатели на селската кухня "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 531
  • Преглеждания за месеца293
  • Преглеждания за седмицата70
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете на ситно лука и чесъна. Нагрейте олио и ги запържете до омекване, добавете брашното и разбъркайте.

Добавете граха, нарязаните на по едри кубчета картофи, запържете за кратко. Прибавете червения пипер и разбъркайте, налейте гореща вода, колкото да се покрият зеленчуците, варите до готовност на картофите.

В края на готвенето, прибавете обелените и нарязани на малки кубчета домати и предварително почистената наденица, нарязана на по-едри шайби.

След като яхнията заври, посолете на вкус и поръсете с чубрицата и черен пипер на вкус.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Georgi
Georgi
05.08.2019 14:00
Приятна рецепта и мн вкусна
0
0