Начин на приготвяне
В дълбока купа разтворете маята и захарта в 60 мл вода. Оставете за 10-15 минути. Щом маята се активира, прибавете леко затоплено прясно мляко, солта и олиото. Пресейте брашното и започнете да добавяте от него. Замесете меко тесто. Ако е необходимо, добавете още съвсем малко брашно за доизмесване.
Готовото тесто намажете с малко олио и оставете да втаса за около 1 час, докато удвои два пъти и половина обема си.
След това премесете за кратко, колкото да изкарате въздуха и нарежете на 8 равни части. Оформете всяка на топче. Подредете ги в тава с хартия за печене и покрийте с намазнено фолио за 30-40 минути за повторно втасване.
През това време си пригответе сместа за коричката. Разтворете в 60 мл топла вода маята, захарта, солта, оризовото брашно и олиото. Разбъркайте добре, докато сместа стане хомогенна. След известно време по повърхността ще се образуват балончета. Разбъркайте, докато обема спадне до първоначалния.
Щом хлебчетата втасат, ги намажете внимателно с мека силиконова четка. Оставете ги за 10-15 минути, като през това време загреете фурната на 200 градуса. Печете около 30 минути, докато получат приятен загар.
Тези холандски хлебчета имат хрупкава коричка а вътрешността им е изключително мека и пухкава.