Специална ягодова торта с бишкоти

14/06/2019
"Специалните хора получават само най-доброто, приготвено с много любов и от сърце "
Приготвяне50 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 640
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заделяте от бишкотите за оформянето на ринг около тортата.

Останалите бишкоти напоявате леко с портокалов сок. Продуктите за крема се разбиват до получаването на хомогенна смес. Ако не може да намерите тези продукти или не ви се занимава, може да използвате за крема 250 мл сладкарска сметана, кората на 1 портокал, 2 стръка мента, 500 г ягоди на кубчета.

Пристъпваме към сглобяването на тортата. На дъното на формата се слагат напоените бишкоти, отгоре се измазват с крем. Редуваме до изчерпване на продуктите, като трябва да заделим от крема преди добавянето и ментата и ягодите за декорация.

Прибирате тортата за 2-3 часа в хладилник, за да стегне. След това внимателно я изваждате от формата и я измазвате със заделения крем за торта и сладкото от ягоди. Декорирате със свежи ягоди - 6-7 бр. разполовени и оформяте ринг от бишкоти.

Прибирате готовата бишкотена торта обратно в хладилника за още няколко часа.

Източник: Габриела Русева‎ от Кулинарна мрежа

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар