Пилешки дробчета по селски на фурна

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
14k
3k
9k
15
17/06/2019
"Сочни дробчета, лесно приготвени на фурна - сега ви трябва само един топъл селски хляб и добра компания, за да се насладите на яденето "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо46 775
  • Преглеждания за месеца398
  • Преглеждания за седмицата311
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте дробчетата и ги подсушете много добре. Оваляйте ги едно по едно в брашно и ги подредете в намаслена тава с олио.

Поставете тавата в предварително нагрята на 250 градуса фурна и запичате, докато нарежете зеленчука.

Нарежете лука на полумесеци, чесъна и чушките на ивици. Извадете тавата със запечените дробчета и отгоре поставете зеленчука.

Посолете и поръсете с черен пипер и чубрица на вкус и залейте ястието с доматите, в които преди това сте прибавили лъжичка захар, това се прави, за да се намали киселинността от доматите.

Налейте чаша бяло вино (може и вода) и върнете тавата във фурната.

Печете пилешки дробчета по селски за около 40 минути на 250 градуса, като периодично разбърквате.

Плитка емайлирана тенджера с есенен декор 5.7 литра
Приготвяй си тази рецепта с:
Плитка емайлирана тенджера с есенен декор 5.7 литра
23.92 лв.
Виж ››

Допълнете колекцията си от кухненски съдове с тази плитка емайлирана тенджера. Удобна за готвене, поддържане и съхранение. Тя е плитка, но и достатъчно голяма, за да нахраните всички у дома с приготвената в нея гозба. Предлага се с красива декорация.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар