Начин на приготвяне
Измийте дробчетата и ги подсушете много добре. Оваляйте ги едно по едно в брашно и ги подредете в намаслена тава с олио.
Поставете тавата в предварително нагрята на 250 градуса фурна и запичате, докато нарежете зеленчука.
Нарежете лука на полумесеци, чесъна и чушките на ивици. Извадете тавата със запечените дробчета и отгоре поставете зеленчука.
Посолете и поръсете с черен пипер и чубрица на вкус и залейте ястието с доматите, в които преди това сте прибавили лъжичка захар, това се прави, за да се намали киселинността от доматите.
Налейте чаша бяло вино (може и вода) и върнете тавата във фурната.
Печете пилешки дробчета по селски за около 40 минути на 250 градуса, като периодично разбърквате.
Ако обичаш дробчета, опитай непременно и другите ни предложения за дробчета на фурна, вкусни дробчета с лук или даже този разкошен домашен пастет от дробчета.
Коментари