Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Манджи»Пилешки дробчета по селски на фурна

Пилешки дробчета по селски на фурна

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Пилешки дробчета по селски на фурна4 / 4
17/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Сочни дробчета, лесно приготвени на фурна - сега ви трябва само един топъл селски хляб и добра компания, за да се насладите на яденето"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • лук - 2 глави големи
  • чесън - 1 глава
  • чушки - 2 бр. големи
  • домати - 700 мл стерилизирани
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 60 мл
  • брашно - за овалване
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • бяло вино - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте дробчетата и ги подсушете много добре. Оваляйте ги едно по едно в брашно и ги подредете в намаслена тава с олио.

Поставете тавата в предварително нагрята на 250 градуса фурна и запичате, докато нарежете зеленчука.

Нарежете лука на полумесеци, чесъна и чушките на ивици. Извадете тавата със запечените дробчета и отгоре поставете зеленчука.

Посолете и поръсете с черен пипер и чубрица на вкус и залейте ястието с доматите, в които преди това сте прибавили лъжичка захар, това се прави, за да се намали киселинността от доматите.

Налейте чаша бяло вино (може и вода) и върнете тавата във фурната.

Печете пилешки дробчета по селски за около 40 минути на 250 градуса, като периодично разбърквате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Нее ли дробчета по градски по хубаво от селски
19.10.2023 13:16