Начин на приготвяне
Леките и пухкави топчета с аромат на кориандър правят тази супа богата на вкусови нюанси и подходяща в студените зимни дни.
В дълбока тенджера разтопете маслото и растителната мазнина. В тях за 10 минути задушаваме под капак зеленчуците - моркови, лук и целина, нарязани на едри кубчета. Добавяме бульона, пилешкото месо, бахара, кориандъра, солта и черния пипер. Оставяме сместа да заври за 8-12 минути.
Обираме пяната с помощта на решетъчна лъжица и намаляваме котлона. Оставяме супата да къкри под капак за около 35 минути. Отстраняваме тенджерата от котлона и прехвърляме пилешкото месо в купа. След като се охлади, го нарязваме на кубчета.
Пасираме бульона и зеленчуците в него. Прибавяме нарязаното пилешко месо.
За кориандровите топчета пресяваме сухите съставки в купа, като добавим към тях подправките - зелени и сухи. В направеното кладенче прибавяме прясното мляко, разтопеното масло и лимоновия сок.
От сместа разбъркваме тесто с много мека консистенция. Оформяме топчета /12 бр./, с големината на малък орех, като поръсваме ръцете си с брашно.
Внимателно поставяме топчетата в супата, която трябва да къкри на слаб котлон, за да не се разпаднат. Похлупваме супата и варим още 7-10 минути.
Кориандровите топчетата изплуват и супата е готова за сервиране.
Овкусяваме я с лимонов сок.