Начин на приготвяне
Каймата се подправя със сол, черен пипер и кимион. Добавят се ситно нарязаните зелен лук, кромид лук, кисели краставички и магданоз.
Разбиват се едно цяло яйце и белтъците на останалите две яйца (жълтъците се оставят за намазване на корите) и се добавят към каймата.
Каймата се омесва хубаво и се оставя на студено за един час.
Корите за баница се нарязват на еднакви квадратни парчета. Намазват се с помощта на четка с разбитите два жълтъка със супена лъжица олио, като се застъпват по две квадратни парчета кръстовидно.
Прехвърлят се в метални форми за мъфини, предварително леко намазани с малко олио.
С намаслени с малко олио ръце се оформят от каймата сплескани малки кюфтенца и се слагат в корите. Във всяко кюфтенце се прави малка вдлъбнатина, в която накрая ще е чукнат пъдпъдъчите яйца.
Кошничките се слагат в долната част на предварително загрята на 180 градуса фурна. Когато плънката стане готова, тавичката се изважда и във всяка кошничка се чуква по едно пъдпъдъче яйце.
Кошничките от фини кори за баница се връщат във фурната до забулването на яйцата.
Могат да се поднесат както за закуска, така и като вкусно предястие.
Добър апетит!