Майонеза с пъдпъдъчи яйца

Н.АкифоваН.АкифоваПомощник Готвач11658286
19/06/2019
"Няма по-вкусна майонеза от домашната, особено ако е приготвена с пъдпъдъчи яйца "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо398
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме един буркан или купата на пасатора, в случая аз така направих.

Счупваме яйцата вътре и пускаме пасатора, също можем и с блендер.

След като разбием малко яйцата, слагаме сол и оцет и продължаваме да пасираме, след две минути добавяме и сока от лимон и пак пасираме една минута, след което добавяме чаша и половина олио.

Постепенно и по малко и продължаваме да бъркаме опитваме на сол, ако има нужда, добавяме по ваш вкус.

От тази доза излиза един конфитюрен буркан и малко - още около две три лъжици повече.

Моята майонеза стана жълта, защото яйцата сами от домашно отгледани пъдпъдъци.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар