Оригинална Имамбаялдъ

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
947
124
230
17/05/2013
"Имамбаялдъ - емблематична и обичана от мнозина рецепта. Вкус, който ще ви плени "
Приготвяне40 мин.
Готвене90 мин.
Общо130 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
23 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо313 872
  • Преглеждания за месеца4152
  • Преглеждания за седмицата324
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена23

Необходими Съставки

* мерки и количества
Имамбаялдъ

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на филии, поръсете ги със сол и след като престоят 1 час, ги изплакнете и подсушете. Оваляйте ги в брашно и ги изпържете в сгорещена мазнина.

Отделно изпържете ситно нарязания лук и ситно нарязани моркови. Щом омекнат, добавете нарязаните пиперки. Долейте малко топла водичка и ги варете, като добавите дафиновия лист, черен пипер, бахар на зърна и филийки чесън, скълцания магданоз и ситно нарязаните домати.

В тавичка подредете пласт патладжан, пласт изпържен зеленчук и така до изчерпване на продуктите. Залейте всичко с 2 ч.ч. вода и 1 ч.ч. олио и сложете да се пече. Поднесете имамбаялдъта с лимон.

Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
12.99 лв.
Виж ››

Приготвянето на любимите пюрета става със затворени очи с металния пасатор за зеленчуци. Той има 2 нива и удобна дръжка, която позволява да боравите лесно с него. В едната си ръка добрата домакиня винаги държи пасатор, а вашият там ли е?

Рейтинг

5 15
4 4
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Потребител#228855
И аз не съм чувала за моркови и чушка в имам баялдъ. Професионален готвач съм с опит от Италия и малко от България и мога да кажа, че това абсолютно наподобява италианското 'Пармиджано', с разликата, че се поръсва и с кашкавал. Италианците на всичко ръсят формаджо. хаха
1
3
Veli
Veli
17.07.2018 15:08
Рецептата не е лоша, но доматите са малко. Водата е абсолютно излишна. По принцип оригиналната рецепта е до колкото знам редено - ред патладжани, ред домати със лук, а не се пълнят цели патладжани. Между всеки ред се ръси магданоз и чесън. Завършва се с домати, пече се до мазнина. Яде се студено.
11
0
Veli
Veli
17.07.2018 15:11
За морков и чушка не знам да се слагат. Патладжаните се пържат с много ЗЕХТИН. После в същия зехтин се пържи лукът и настърганите домати. Без вода. Пържи се до сгъстяване.
5
1
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
12.05.2016 13:28
Яла съм икра в киев от тиквички - консерва. Пръстите си да оближеш.Не видях само къде е произведена.
4
7