Моята чудна пухкава баница

22/06/2019
"Искате ли и вие да се похвалите с чудна пухкава баница - лесно е по тази рецепта "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо50 096
  • Преглеждания за месеца935
  • Преглеждания за седмицата95
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да стане моята баница пухкава и сочна имам няколко трика, които прилагам и винаги получавам перфектен резултат. Ще ги споделя с вас.

Използвам правоъгълна тавичка с размери 28х18 см., винаги по- малка от корите, дори и разрязани наполовина, за да мога хубаво да ги нагъна, да са набръчкани и плънката да може свободно да има пролуки и пространство да бухва.

Намазвам обилно с масло тавичката - дъно и стени.

Корите, които ползвам, не са фини, а от малко по-дебелите. Разрязвам ги на две. Гася содата в киселото мляко и изчаквам да шупне.

Разбивам добре яйцата с щипка сол и към тях наливам олиото, слагам изварата и натрошавам сиренето.

Непосредствено преди да сипя и киселото мляко към плънката слагам и лимоновия сок, за да се активира още повече водата.

Разбърквам всичко и ако сиренето не е много солено слагам още една щипка сол.

Полагам една половинка кора и хубаво я набръчквам. Слагам равномерно от плънката и редя така до привършване на продуктите като последната кора намазвам обилно с меко масло.

Пека на 180 градуса за 30-35 минути или до тъмно златист загар.

Опитайте моята чудна пухкава баница. Добър апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар