Начин на приготвяне
Дребните пресни картофки се измиват много хубаво с гъба или четка и се подсушават. Не е необходимо да се белят, тъй като кожичката им е много тънка и много вкусна. Желателно е да са с еднакъв размер, а ако има по-едрички между тях, ги нарежете на половинки или четвъртинки.
Свинската мас се загрява съвсем леко, колкото да се втечни.
Картофките се прехвърлят в купа и се поливат със загрятата мас. Разбъркват се хубаво, за да се омаслят.
След това се поръсват със стритата ронена чубрица, червен пипер, прясно смлени черен пипер и кимион и сол на вкус. Още веднъж хубаво картофките се разбъркват, за да се разпределят равномерно подправките и се прехвърлят в тавичка върху хартия за печене.
Останалата в купата мазнина и подправки се разпределят отгоре.
Тавата се слага в предварително загрята на 180 - 200 градуса фурна за около 30 минути или до готовност на картофките.
Веднага след като се извадят от фурната, печените картофи се поръсват със ситно накълцаните пресен копър и чесън.
Добър апетит!