Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен тарт»Тарт с домати и крема сирене

Тарт с домати и крема сирене

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Тарт с домати и крема сирене
Снимка: marcheva14
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Честно - стигани само парче от този солен тарт и ще сме доволни и усмихнати"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 лист
  • крема сирене - 100 г Филаделфия
  • чесън - 1 скилида
  • дижонска горчица - 1 с.л.
  • босилек - 3 с.л. свеж
  • пармезан - 30 г
  • моцарела - 100 г
  • домати - 4 - 5 бр. среден размер
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1/2 ч.л. прясно смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 200 градуса

Плоска тава покрита с хартия за печене.

Доматите се нарязват на шайби около 5-6 мм дебелина.

Върху голяма дървена дъска, или нещо друго подходящо, се поставят няколко пласта домакинска хартия. Отгоре се подреждат шайбите домати и се покриват с още една-две домакински хартии. Леко се притиска хартията и се оставят за около 15 минути да поеме хартията излишната влага.

В купа се разбърква крема сиренето, горчицата, пресован чесън, нарязаните босилекови листа, ако е необходимо сол на вкус и прясно смлян черен пипер, настъргва се пармезан - около 30 г. Всичко добре се разбърква.

Размразеното тесто се отваря върху лист хартия за печене. Поръсва се с малко брашно и с точилка се разточва на правоъгълник 30х35 см. Прехвърля се в тавата за печене. Набожда се с вилица, но без 1 см от крайната граница на тестото. Този 1 см се оформя като ръб.

Готовата смес се разпределя из цялата повърхност на тестото с четка. Отгоре са настъргва на едро ренде моцарелата и се подреждат шайбите домати, без да се застъпват.

Пече се на 200 градуса около 20-25 минути или до златиста коричка на тестото.

Соленият тарт се изважда, нарязва се с нож за пица на големи правоъгълници и се разхвърлят цели листа босилек.

Източник: Homеmade cuisine of Ella

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: