Начин на приготвяне
Фурна - 200 градуса
Плоска тава покрита с хартия за печене.
Доматите се нарязват на шайби около 5-6 мм дебелина.
Върху голяма дървена дъска, или нещо друго подходящо, се поставят няколко пласта домакинска хартия. Отгоре се подреждат шайбите домати и се покриват с още една-две домакински хартии. Леко се притиска хартията и се оставят за около 15 минути да поеме хартията излишната влага.
В купа се разбърква крема сиренето, горчицата, пресован чесън, нарязаните босилекови листа, ако е необходимо сол на вкус и прясно смлян черен пипер, настъргва се пармезан - около 30 г. Всичко добре се разбърква.
Размразеното тесто се отваря върху лист хартия за печене. Поръсва се с малко брашно и с точилка се разточва на правоъгълник 30х35 см. Прехвърля се в тавата за печене. Набожда се с вилица, но без 1 см от крайната граница на тестото. Този 1 см се оформя като ръб.
Готовата смес се разпределя из цялата повърхност на тестото с четка. Отгоре са настъргва на едро ренде моцарелата и се подреждат шайбите домати, без да се застъпват.
Пече се на 200 градуса около 20-25 минути или до златиста коричка на тестото.
Соленият тарт се изважда, нарязва се с нож за пица на големи правоъгълници и се разхвърлят цели листа босилек.
Източник: Homеmade cuisine of Ella