Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем карамел»Крем карамел с тиквички

Крем карамел с тиквички

Крем карамел с тиквички
Снимка: Илиана Първанова
3 / 15
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Специално за онези, които не вярват, че вкусен крем карамел може да се приготви и с тиквички - опитайте"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр. Средно голяма
  • прясно мляко -   500 мл
  • кафява кристална захар - 1 ч.ч. (200 г)+ за карамелизиране
  • ванилия - няколко капки течна
  • яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргваме тиквичката и я оставяме да се отцежда.

Карамелизираме малко захар във формичките за крем карамел и докато се охлаждат разбъркваме хубаво в дълбока купа яйцата, кафявата захар, ванилията и прясното краве мляко.

Добавяме старателно отцедената и изстискана тиквичка към сместа и разпределяме по шоличките, без да ги препълваме.

На водна баня в голяма тава с вода ги печем на 250 градуса за около 40-50 минути до готовност.

Поднасяме обърнати, с овалната страна нагоре. Може да се приготви и двойна доза -  с 1 л прясно мляко, 2-3 бр. тиквички, 1 ч.ч. кафява захар  (голяма 300 г), ванилия и 5-6 бр. яйца.

Интересен летен крем карамел с тиквички - за една разнообразна следобна закуска!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: