Черешов сироп

23/06/2019
"Вие не гледайте, че в заглавието пише черешов сироп, това всъщност е рецепта да консервирано лятно настроение "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо878
  • Преглеждания за месеца259
  • Преглеждания за седмицата113
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • череши - 1 кг добре узрели
  • захар - 300 г
  • лимонов сок - от 1 бр. малък лимон
  • индрише - 2 - 3 листа
  • вода - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Почистете черешите от дръжките, измийте ги и тогава извадете костилките и нарежете. Това правим, защото ако първо ги нарежем и после изплакнем, ще отмием част от сиропа, който ще изпуснат.

2. Залейте плодовете с водата, сипете захарта и варете на тих до умерен огън 50 минути - 1 час.

3. Докато е гореща сместа, сложете листата от индрише и оставете да пуснат аромата си до момента, когато напълно изстине. Тогава ги махнете, изстискайте сока от лимон и пасирайте. Ако е много гъсто, може да разредите с малко вода.

4. Прецедете черешовият концентрат през фина цедка и налейте в бутилки, като ги затворите добре и съхраните в хладилник.

Тъй като количеството е малко, сиропът е за директна консумация. Разрежда се с вода в пропорции, желани от вас, и се поднася с бучки лед.

В случай че приготвите повече количество, трябва да херметизирате в тъмни бутилки, затворени с метални капачки, и да съхранявате на хладно и тъмно място.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар