Пилешки пържоли в Златен сос

23/06/2019
"Ето това е едно предложение, на което не може да устоите - сочни пържоли в съвършен сос "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо816
  • Преглеждания за месеца109
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оформяме месото на тънки пържоли. Поръсваме със сол.

В тиган с незалепващо покритие загряваме зехтин и пържим месото от двете страни на не много силен котлон.

Когато придобият златист цвят, изкарваме в чиния.

В тигана слагаме още малко зехтин, брашното и леко го запържваме за 1-2 минути. Прибавяме прясното мляко и бъркаме постоянно, за да придобие еднороден вид.

Преди да свалим от огъня, прибавяме куркумата и посоляваме на вкус. Сосът придобива приятен златист цвят.

Пилешкте пържоли в Златен сос се поднася със салата от пресни краставици.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар