Пълнени чушки с кайма и ориз на фурна с невероятен млечен сос

Мария СимоваМария СимоваГуру114658108114
23/06/2019
"Както и да напълните чушките, майсторите ще ви кажат, че сосът е важен - невероятния млечен сос "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30 386
  • Преглеждания за месеца340
  • Преглеждания за седмицата149
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и морковите на ситно.

В тиган нагрейте 3-4 с.л. олио, прибавете нарязания зеленчук и запържете за кратко. Добавете каймата и запържете, докато стане на гранули. Прибавете обеления и нарязан на ситно домат и варите до извиране на течността.

Накрая прибавете много добре измития (под течаща вода) ориз и запържете, докато стане стъклен. След това добавете червения пипер, разбъркайте и премахнете плънката от огъня. Поръсете със подправките и разбъркайте добре, оставете на страни.

Измийте и почистете чушките от кочаните и семената им. Посолете с щипка сол всяка чушка отвътре и разтъркайте с пръсти. Разпределете сместа, като напълните 2/3 от обема на чушките и ги подредете в тава. Налейте леко подсолена вода в тавата, колкото да се покрие дъното на тавата. Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за 1 час, като по средата на печенето обърнете чушките внимателно, а ако водата е намаляла, долейте малко.

Пригответе си соса за чушките, в купа разбийте яйцата, добавете киселото мляко и брашното, бъркайте непрекъснато като към тях наливате студеното прясно мляко, до получаване на гладка смес. Накрая прибавете накъсаното на малки парчета топено сирене, разбъркайте.

Пет минути преди да извадите пълнените чушки, налейте получената смес за соса в тавата равномерно, разбъркайте внимателно около чушките.

Върнете тавата в фурната до сгъстяване на соса.

Поднесете пълнените чушки с кайма и ориз на фурна с невероятен млечен сос

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар