Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пържени чушки с орехи в холандски сос

Пържени чушки с орехи в холандски сос

Пържени чушки с орехи в холандски сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • чушки - 8 бр.
  • орехи - 120 - 180 г ядки, счукани
  • яйца - 2 бр.
  • галета - 80 - 100 г или брашно
  • зехтин - 100 - 120 мл
  • масло - 50 г краве
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • галета - за овалване
  • За соса
  • лук - 1 главичка, кромид
  • жълтъци - 3 бр.
  • лимони - ½ бр. сока
  • бульон - 40 мл или вода
  • оцет - 40 мл
  • масло - 40 г краве
  • сметана - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Варете ситно нарязания лук, оцета и черния пипер, докато оцетът остане наполовина.

Отделно размийте в малко вода жълтъците, прибавете оцета и бульона и ги разбийте на слаб огън, докато сместа се посгъсти.

През време на бъркането постепенно и по малко прибавете маслото.

Посолете соса, подкиселете го на вкус с прясно изцедения лимонов сок и накрая добавете сметаната.

Изпечете, обелете и почистете от семето сравнително еднакви по големина чушки.

След това ги разрежете по дължина, напълнете ги със счуканите орехи и ги завийте плътно на рулца.

Потопете рулцата ги първо в брашното, а след това в разбитите яйца, галета и ги пържете в зехтина, след което ги залейте с готовия сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: