Начин на приготвяне
Варете ситно нарязания лук, оцета и черния пипер, докато оцетът остане наполовина.
Отделно размийте в малко вода жълтъците, прибавете оцета и бульона и ги разбийте на слаб огън, докато сместа се посгъсти.
През време на бъркането постепенно и по малко прибавете маслото.
Посолете соса, подкиселете го на вкус с прясно изцедения лимонов сок и накрая добавете сметаната.
Изпечете, обелете и почистете от семето сравнително еднакви по големина чушки.
След това ги разрежете по дължина, напълнете ги със счуканите орехи и ги завийте плътно на рулца.
Потопете рулцата ги първо в брашното, а след това в разбитите яйца, галета и ги пържете в зехтина, след което ги залейте с готовия сос.