Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Ябълков пай с шунка и лук

Ябълков пай с шунка и лук

Ябълков пай с шунка и лук2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Това не е просто пай, това е поезия, симфония, сбъдната мечта"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 200 г
  • масло - 100 г
  • яйца - 1 бр
  • магданоз - ½ връзка
  • За плънката
  • ябълки - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • шунка - 150 г
  • олио - 1 с.л
  • черен пипер
  • сол
  • бяло вино - 50 мл
  • сметана - 250 г
  • мащерка
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното, маслото, яйцето и магданозът се замесват на тесто за пай. Увива се във фолио и се оставя да престои 30 минути на студено.

След това тестото се разточва, слага се в намаслена тавичка и се надупчва цялото с вилица.

Ябълките, лукът и шунката се нарязват и се задушават за 5 минути в сгорещена мазнина.

Поръсват се със сол и пипер и се поливат с бялото вино.

След като виното почти изцяло изври, се добавя сметаната. Овкусява се с мащерката и се чукват яйцата. Разбърква се.

Сместа се разпределя върху тестото и соленият пай се пече 30 минути на 200 градуса.

Този ябълков пай с шунка и лук е перефектен, ако искате да изненадате близките си с нещо различно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: