Запеканка с картофи и патладжан

28/06/2019
"Избрано предложение от рубриката Много лесно и много вкусно "
Приготвяне16 мин.
Готвене60 мин.
Общо76 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 824
  • Преглеждания за месеца96
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Обелете патладжана, нарежете го на тънки шайби и оставете в подсолена вода, за да падне от него горчивият сок. За да не изплуват кръгчетата на повърхността на съда, затиснете ги с картофите, все още необелени.

2. След като патладжаните са престояли във водата, отцедете ги и измийте отново.

3. Обелете и нарежете картофите на същите по дебелина кръгчета.

4. Намазнете дъното на тавичка с размери 28х18 см., подредете пласт патладжани и поръсете върху тях зехтин, сол, босилек и черен пипер. Нарежете на филийки малко от чесъна и разпределете равномерно.

5. Продължете с пласт картофи, отново поръсвайки със зехтин, сол, чесън и подправките. Редувайте така до привършване на продуктите. Полейте с 1 и 1/2 к.ч. вода и покрийте с алуминиево фолио.

6. Пъхнете тавата в загрята на 200 градуса фурна и печете 35 минути, след това махнете фолиото и допечете до извиране на водичката и златист загар.

7. Разбийте яйцата със прясното и кисело мляко, заквасената сметана, брашното и бакпулвера. Подправете със сол и черен пипер и залейте ястието със тази смес. Допечете за още 10 минути или докато отгоре почервенее.

Поднесете тази вкусна запеканка с картофи и патладжан топла на вашата трапеза. Лека, приятна и лесна!

Добър апетит!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар