Начин на приготвяне
Нарежете зелените подправки и спанака и смесете с кефир. Настържете на едро ренде козе сирене.
Намажете формата, в която ще печете с масло, разстелете лист лаваш, изсипете няколко лъжици сирене на дъното, разстелете парчета лаваш, напоени с кефир, със зелените билки, и така редувайте нататък, докато лавашът свърши. Затворете стените на основата на питата.
Разбийте яйцата в останалата част от кефира, добавете щипка сол и черен пипер и залейте ачмата, отгоре поръсете със сирене.
Печете този лесен бюрек се при t 200°C за 25 мин.
Вместо кефир можете да използвате кисело мляко, разредено с вода до консистенция на кефир .
Охладете, нарежете и консумирайте с удоволствие грузинска ачма.