Солена овесена каша с тиквички

Рая АндоноваРая Андонова
Готвач
462
2k
830
912
6
28/06/2019
"Свежо предложение с тиквички, което искате да опитате още днес "
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо733
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелената тиквичка и морковът се настъргват. Зеленият лук се нарязва на ситно. Спанакът се измива.

В малко сгорещено олио се запържва морковът, а след това се прибавя и тиквичката.

Налива се ½ ч.ч. вода и когато заври, се прибавят овесените ядки. Котлонът се изключва, но тенджерката се оставя похлупена и не се сваля от него. От време на време овесените ядки се разбъркват да не залепнат.

Когато поомекнат, се добавят листата спанак, накъсани на не много дребно и се посолява. По желание може да се добави малко млян черен пипер.

След като всичко се е сварило, се добавя малко наситнен копър, разбърква се и кашата се сваля от котлона.

Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
12.99 лв.
Виж ››

Приготвянето на любимите пюрета става със затворени очи с металния пасатор за зеленчуци. Той има 2 нива и удобна дръжка, която позволява да боравите лесно с него. В едната си ръка добрата домакиня винаги държи пасатор, а вашият там ли е?

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар