Солена овесена каша с тиквички

Рая АндоноваРая АндоноваГотвач39835335
28/06/2019
"Свежо предложение с тиквички, което искате да опитате още днес "
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо210
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелената тиквичка и морковът се настъргват. Зеленият лук се нарязва на ситно. Спанакът се измива.

В малко сгорещено олио се запържва морковът, а след това се прибавя и тиквичката.

Налива се ½ ч.ч. вода и когато заври, се прибавят овесените ядки. Котлонът се изключва, но тенджерката се оставя похлупена и не се сваля от него. От време на време овесените ядки се разбъркват да не залепнат.

Когато поомекнат, се добавят листата спанак, накъсани на не много дребно и се посолява. По желание може да се добави малко млян черен пипер.

След като всичко се е сварило, се добавя малко наситнен копър, разбърква се и кашата се сваля от котлона.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар