Елда с тиквички и тученица

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор340871
29/06/2019
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо529
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка на котлона сипваме 3 чаши гореща вода и като заври, сипваме измитата елда. Веднага след нея прибавяме и нарязаната на кубченца тиквичка, заедно с нарязаните стръкове тученица и пресния копър.

Варим 10-тина минутки и подправяме с хималайската сол, черния пипер, кориандъра. Шарланът е по желание, тъй като може да се готви и без мазнина, за да е още по-здравословно, но ако слагате по-добре накрая.

Варим още няколко минути до готовност. В случай че се е получило по-воднисто, не се тревожете, а само оставете ястието с капак за 10-тина минути и елдата ще поеме всичко.

Сервираме в дълбока чиния.

Лесно, много бързо здравословно ястие, подходящо за моментите, в които нямате възможност да сте дълго в кухнята!

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар