Разядка с тиквички и картофи

01/07/2019
"Вкусните идейки винаги са добре дошли в кухнята на всички смели кулинарни експериментатори "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 300
  • Преглеждания за месеца293
  • Преглеждания за седмицата54
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • тиквички - 1 бр. малка (220 - 250 г)
  • картофи - 350 г
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • риган - 1 щипка, сушен
  • босилек - 1 клонка, пресен
  • зехтин - 4 с.л. + за поръсване (по желание)
  • лимони - 1/2 цитрус, или на вкус
  • черен пипер - 1 щипка, прясно смлян
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Сварете картофите в подсолена вода. Когато са готови, ги отцедете и оставете да изстиват.

2. Накълцайте на много ситно тиквичката, без да я белите - ползвайте млада и крехка тиквичка.

Задушете в зехтина за няколко минути с малко сол и риган, докато леко поомекне, но запази цвета и свежестта си. Дръпнете от огъня и оставете да изстине.

3. Сварените охладени картофи нарежете на ситни парченца. Смесете с тиквичката и овкусете със лимонов сок + малко от кората, настъргана на фино ренде, черен пипер, сол и накълцан пресен босилек.

Ако прецените, добавете и още зехтин, но от този от тиквичките би бил достатъчен според мен.

4. Поднесете разядката с маслини, сирене и препечени филийки.

Добър апетит!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар