Диетични кето тиквички с лапад

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
444
2k
1k
893
3
01/07/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо806
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките и лапада измийте и отцедете от водата. Нарежете тиквичките на едри кубчета и лапада заедно със стръковете.

Ако разполагате с тавичка или тиган, който по време на готвене от котлона може директно да се премести във фурната, използвайте го.

Разтопете кокосовото масло и запържете тиквичките заедно с лапада. Овкусете със сол и черен пипер. Зеленчукът ще си пусне вода и когато тя изври, отстранете тавичката от котлона. Тиквичката трябва да остане леко хрупкава.

В купа разбийте яйцата, добавете настъргания кашкавал, изварата, киселото и прясното мляко. Овкусете със малко сол и разбъркайте. Изсипете сместа и заравнете отгоре. Сложете тавата в предварително загрята фурна на 250 градуса да се запече ястието.

Сервирайте нарязано на порции, не много горещо. Ястието е вкусно както топло, така и студено.

Рецептата е подходяща за спазващите нисковъглехидратен високомазнинен режим на хранене.

Да ви е вкусно.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар