Тиквеник със запържена тиква

02/07/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо209
  • Преглеждания за месеца99
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и обелете тиквата. Настържете я на едро ренде. Сложете я в тенджера заедно със захарта и половината олио.

Запържете я за около 15 минути или докато започне да омеква леко. Няколко минути преди да изключите, сложете канелата. Махнете от котлона и изчакайте леко да изстине.

Сложете останалото олио и разбъркайте.

Отворете корите за баница. Вземете две кори, поръсете с тиквата и завийте на руло.

Поставете в тавичка, застлана с хартия за печене. Повторете процедурата до изчерпване на количествата.

Готовите рула поръсете с малко олио и захар.

Загрейте фурната на 180 градуса и печете тиквеника до златисто.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар