Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Галет с праскови и канела

Галет с праскови и канела

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
1831k3701k2
Галет с праскови и канела
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 5
13/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Приготвянето на разкошни сладкиши ни е в кръвта, личи по галета с праскови и канела"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 190 г
  • краве масло - 110 г
  • яйца - 1 бр.
  • кафява захар - 2 с.л.
  • За плънката
  • праскови - 3бр.
  • кафява захар - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете дълбока пластмасова купа. Измийте я и я подсушете добре.

Пресейте брашното с помощта на сито. В купата смесете брашното с маслото.

Разтривайте съставките с ръце до получаване на маслени трохи. След това прибавете захарта и яйцето. Размесете хубаво, докато получите гладко тесто. След това тестото трябва да си почине. Завийте го със стреч фолио и го приберете в хладилника за 30 минути.

През това време измийте прасковите. Обелете ги (не е задължително) и ги нарежете на полумесеци. Включете фурната да загрява на 180 градуса без вентилатор.

Извадете тестото от хладилника и го разточете върху предварително застлана хартия за печене върху плота. Вземете точилката и започнете да разстилате тестото.

Старайте се да получите кръгла форма при разточването. Надупчете кръга с вилица на няколко места по средата. Върху него наредете плодовете.

При подреждането на плодовия галет оставете разстояние два пръста от ръба на тестото.

Поръсете плодовете със сместа от кафява захар и канела. Накрая завийте краищата навътре, така че ръбчето на тестото да покрива леко плодовите резени.

Внимателно преместете хартията с прасковения сладкиш в тавичка.

Печете галета с праскови и канела за около 35 минути или до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: