Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Галет с праскови и бадеми

Галет с праскови и бадеми

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Галет с праскови и бадеми2 / 2
03/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"И на кафе ще ви поканим, с парче ароматен галет с праскови и бадеми ще ви почерпим, че и рецептата ще ви дадем"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 195 г
  • краве масло - 100 г
  • пудра захар - 1 ч.л. кафява
  • вода - 2 с.л. студена
  • сол - 1 щипка
  • за пълнеж
  • праскови - 2 - 3 бр.
  • пудра захар - 60 г кафява
  • нишесте - 1 ч.л.
  • лимони - сока на 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • и още
  • бадеми - 20 г нарязани, сурови
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и го сложете в купа. Към него добавете щипка сол, нарязаното на парчета студено краве масло, 1 чаена лъжичка кафява пудра захар и две супени лъжици студена вода.

Замесете меко маслено тесто. Огънете го в стреч фолио и приберете в хладилник за 1-2 часа.

Нарежете прасковите на резенчета. Сложете ги в купа, полейте със сока на един лимон, поръсете с 1 ч.л. нишесте, ванилия и 60 г кафява пудра захар. Объркайте продуктите много добре.

Охладеното тесто разточете на парче хартия за печене на кръг с диаметър 26-28 см. Наредете прасковите върху разточеното тесто, като оставите от края борд около 3 см.

Прегънете борда върху плодовете. Намажете прегънатото тесто с прясно мляко и поръсете с нарязани бадеми.

Изпечете приготвеният галет на 180°C в предварително загрята фурна с вентилатор до приятен загар.

Охладете изпечения галет с праскови на решетка.

Поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: